Wij plaatsen, repareren en onderhouden Priva computers en alle bijkomende meet- en regelapparatuur.

Deze procescomputers zorgen voor een volledige besturing van: klimaat - de waterbedeling - CO²-dosering - energieregeling

Klimaat

De procescomputer regelt het klimaat. Het klimaat binnen de serre wordt beïnvloed door verwarmingscircuits, verluchtingsramen, vochtregeling, schermdoeken, benevelinginstallaties, wind-, regen-, en buitentemperatuurinvloed, dakberegening en ventilatoren.

Waterbedeling

De procescomputer zorgt voor een nauwkeurige watergift met de gewenste voedingsstoffen en een juiste ph.
De hoeveelheid meststoffen wordt nauwlettend gedoseerd en beveiligd met alarmering bij buitensporige waarden. Wanneer er drainwater wordt hergebruikt, kan ook hiervan de gewenste meststofdosering worden ingesteld.

Co² dosering

De procescomputer zorgt voor een correcte CO² dosering. CO² wordt gedosseerd door verbranding van petroleum of gas in heteluchtbranders in de serre of in vaste branders in de stookruimte.
Je kan ook beslissen om vloeibare CO² te doseren. Deze CO² wordt onder zeer hoge druk opgeslagen en wordt geleverd via vrachtwagens.

Energieregeling

De procescomputer zorgt voor een goede energieregeling. De energieregeling houdt rekening met de gewenste temperatuur, de lichtintensiteit, de stand van het doek, de windinvloed, de hoeveelheid gebufferde warmte en de buitentemperatuur. Aan de hand van deze berekeningen worden de verwarmingsketels al dan niet aangezet.

Kunnen we u helpen? Kom dan eens langs in de winkel of contacteer ons vrijblijvend!